Буруджиева: Да се иска оставка на кабинета, е нонсенс 18.06 | 14:11

Политологът смята, че трябва да се даде шанс на правителството

От Филипа Тодева

"Да се иска оставка на правителството, при положение, че то по никакъв начин не е показало какво може или какво не може - за мен е нонсенс”, това заяви в интервю пред в. "Труд" депутатът от ПГ на Коалиция за България Татяна Буруджиева.

На въпрос, кой трябва да понесе отговорност за случая "Пеевски", тя отговори, че извинението на лидера на БСП Сергей Станишев е част от тази отговорност.

"Оттук нататък следват разговори в ръководните органи на БСП и там ще се формира позиция кой, как и какво ще понася като отговорност. Всичко в този живот става, като се обсъжда, дебатира и се вземат решения", посочи още Буруджиева.

Относно протестите тя заяви, че разбира протестиращите. Според нея част от хората казват: "23 години ми се случват тези неща, които аз не ги искам." Всички сме така – целият ни живот отиде да се случат неща, които не искаме", каза депутатът от КБ.

Буруджиева обаче допълва, че не можем да трупаме всичко и в един момент да казваме: "Това е положението: тези са виновни. Само тези трябва да си дават оставките." Тя е категорична, че не може да приеме, че на кабинета "Орешарски" не трябва да му се даде възможност да покаже на какво е способен. "И особено след като на толкова други правителства им се даде тази възможност и съвсем безмълвно се вземаха решения", каза още народният представител. Тя изрази и надежда за позитивна и градивна нагласа в обществото.

На въпрос какво би успокоило общественото недоволство в момента, тя отговори "Аз смятам, че ако хората на улицата наистина искат да видят решения на проблемите си, правителството трябва да им ги даде - трябва да се види, че има министър-председател и министри, които работят."

Водещи

Най-четени