Бутат незаконните ромски къщи в Гърмен от понеделник 23.06 | 19:20

124 постройки ще бъдат съборени, информира министър Павлова

От iNews.bg

Премахването на първите четири от общо установените 124 незаконни постройки в кв. "Кремиковци" в Гърмен ще започне на 29 юни. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред журналисти в Благоевград в отговор на въпрос. "Премахването на останалите две сгради, за които вече има извършена процедура, ще започне на 13 юли", каза тя.

Лиляна Павлова съобщи, че към днешна дата са връчени писма с уведомление и възможност за доброволно премахване на всичките собственици на установените 124 незаконни строежи в кв. "Кремиковци".

След като е минал срокът и всички собственици са отказали доброволно да премахнат незаконните постройки, е направена количествено-стойностна сметка, обявена е и процедура за избор на изпълнител за премахване на първите сгради, която е приключила вчера, уточни тя. Днес се оформя документацията и вероятно другата седмица ще започне премахването на първите сгради, каза министърът.

Лиляна Павлова се надява, че тези, които живеят в тези сгради на територията на квартала "Кремиковци" в Гърмен, когато започне това принудително премахване, ще осъзнаят, че хората не се делят и че законът е един за всички.

"Всички сме равни пред закона и законът казва, че не може да има незаконно строителство и че няма право никой да го има, заяви министърът. Ако го има, то се премахва, няма предвидена процедура в закона за узаконяване, поне към момента законът е такъв, така че всички са равни пред закона", добави тя, цитирана от БТА.

Водещи

Най-четени