Българин е шофирал катастрофиралия в Румъния автобус с украински туристи 09.08 | 15:29

Мъжът е в тежко състояние, двама от пътниците са загунали, а 48 са ранени

От iNews.bg

Двама украинци загинаха, а 48, включително 21 деца, бяха ранени при катастрофа на автобус в Румъния тази нощ, предадоха ТАСС и румънските информационни агенции.

Румънското министерство на вътрешните работи съобщи, че автобусът, който превозвал украински граждани, принадлежи на България. Според Франс прес украинците се връщали от почивка в България.

Една от жертвите е 17-годишно момиче, а 21 от ранените са на възраст под 18 години, съобщи министерството за телевизия Реалитатя.

Полицията разследва причините за катастрофата, но по предварителна версия българският шофьор, на 33 г., е заспал зад волана, предаде агенция Медиафакс, като цитира говорителката на Генералния инспекторат на румънската полиция Рамона Дабижа. По думите на Дабижа на мястото на произшествието няма следи от спирачки. Автобусът ще бъде откаран в централата на полицията, за да бъде направена експертиза за установяване на причините за инцидента.

Сред ранените лица, шофьорът и още един мъж са в тежко състояние, като шофьорът е с тежка черепно-мозъчна травма, а на другия мъж е ампутирана ръка. Двамата са приети в болница Флоряска в Букурещ, където са откарани и други пострадали, съобщава Медиафакс.

Говорителката на Генералния инспекторат на румънската полиция посочи, че в автобуса са пътували група ученици, които били на лагер, две семейства българи и други лица, които се връщали от почивка.

Водещи

Най-четени