Българите в Лондон ще празнуват националния празник в руското посолство 28.02 | 16:34

Причината е, че от нашето посолство са отказали съдействие за отбелязването на 3 март

От iNews.bg

Българите в Лондон ще честват 3 март в руското посолство в британската столица. Причината е, че от нашето посолство са отказали съдействие за отбелязването на националния празник, става ясно от Facebook събитие.

"Датата Трети март отбелязва възкресението на един народ, който близо 500 години беше без своя политическа и духовна свобода, народ, чиято висока самобитна духовна и материална култура бе подложена на унищожение. Дълбок поклон пред цяла Русия, дръзнала да поведе тази безмилостна и свирепа освободителна война, за която заплати с кръвта на 200 000 руски живота, за да я има България и днес! Дълбок поклон и пред хилядите български опълченци, които не сведоха глава и защитаваха родината си като лъвове и до последен дъх! Поклон и пред всички украински, белоруски, румънски и фински воини, пожертвали живота си за Освобождението на България! Нищо не е забравено и няма да бъде! Вечна слава герои", пише в събитието.

Екипът на iNews се опита да се свърже в нашето посолство в Лондон, за да потърси коментар по темата, но все още не сме получили отговор.

 

"ВАЖНО! След като от Българското посолство отказаха да ни съдействат по въпроса с уведомлението за 3-ти март и отговориха с една седмица закъснение, без да напишат телефонния номер от 3 цифри, като ни пратиха за зелен хайвер по различни общини, решихме да почетем паметта на загиналите за свободата на България там ,където тя наистина ще бъде уважена и ще ни посрещнат с радост - руското посолство в Лондон! Очевидно е, че посланиците от българското посолство ще скърбят в някой тесен ъгъл на турското посолство по случай 3-ти март, така че всички бъдете на линия в 11:00 пред руското посолство, откъдето получихме разрешение без никакъв проблем", пише потребител с име Ива Иватта. От нея става ясно и че българското посолство в Лондон е отказало да подкрепи инициативата.

Водещи

Най-четени