Българите - лъвове, водени от магарета 06.03 | 15:25

Корупцията и кражбата на ток са сред основните ни проблеми, според Reuters

От Ралица Стоянова

"Фразата за лъвовете, водени от магарета, ми идва на ум, когато си мисля за българите и някои от политиците им". Това казва англичанинът Анди Андерсън, който ръководи фирма за недвижими имоти в Русе пред Reuters.

В свой материал от агенцията цитират реч на президента Росен Плевнелиев, според която българите искат прости неща като свестни политици, които да не ги лъжат и да не крадат от тях.

С предстоящите избори едва ли тези желания ще бъдат изпълнени, прогнозират от Reuters.

Те изказват предположение, че на изборите може да се появи нова политическа сила "от нищото", по подобие на движението на комика Бепе Грило в Италия.

Шест години след членството на България в ЕС, правителството на страната остава нефункциониращо и подкупно, пише Reuters.

От там отчитат като тежък проблем на страната ни и кражбата на ток.

"Обитателите на занемарен краен квартал на София рискуват живота си и този на съседите си, като крадат ток", пише агенцията.

За да закрепят двата края в най-бедната страна в света, крадците се включват към чужд електромер.

"Крадците си служат със следния трик – слагат клечки за зъби в ключа на лампата, електричеството се задейства и те се "закачат" за него, обяснява Лора Тодорова, която е домоуправител в блок в кв. "Модерно предградие".

Никой не предприема мерки срещу тези кражби – нито полицията, нито ЕРП-тата, обяснява тя.

Водещи

Най-четени