Българите палят свещи за загиналите в Горни Лом 03.10 | 17:05

Стотици граждани се помолиха за душите на жертвите на взрива

От iNews.bg

Стотици граждани запалиха свещи и се помолиха за загиналите при експлозията в завода за боеприпаси при село Горни Лом. В много градове на страната бяха отслужени заупокойни молитви заради деня на национален траур.

В столичния храм "Св. Неделя" на службата, отслужена от браницкия епископ Григорий, присъстваха патриарх Неофит, президентът Росен Плевнелиев, премиерът Георги Близнашки, директорът на Дирекцията "Вероизповедания" при Министерския съвет Емил Велинов, граждани.

Духовниците отправиха молитви за упокоение на душите на загиналите в Горни Лом и за утеха на техните близки. Епископ Григорий призова всички работодатели да бъдат още по-бдителни и отговорни, защото от тяхната отговорност и компетентност зависят човешки животи, и отправи молитва да не се повтарят повече подобни инциденти.

Да си вземем бележка от това, което сме пропуснали, в бъдеще да не се повтаря и да знаем, че огънят, който избухна в Горни Лом, поразява човешки животи и това за нас е много болно, тежко и трагично, каза патриарх Неофит след службата, информира БТА. Той призова да се молим за отишлите си от нас братя и сестри и да будим съвестите на тези, от които зависи сигурността на работниците, които вършат този опасен труд.

Водещи

Най-четени