България се "опакова" срещу имигрантите – удължаваме оградата на турската граница 21.12 | 12:16

Това ще поиска главният секретар на МВР от политическото ръководство

От Христина Рафаилова

Оградата, която пази страната от наплива на имигранти от Турция, може да стане по-голяма. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че ще поиска от политическото ръководство на министерството 30-километровото съоръжение да бъде увеличено, предаде БНР.

С по-дългата ограда граничните полицаи ще бъдат улеснени в работата си, тъй като по-големи територии  ще бъдат подсигурени.

"Тепърва ни предстоят много изпитания. Миграционният натиск тепърва ще се усилва. Смятам, че в най-тежките участъци бихме могли да си позволим", коментира той.

Според Лазаров изграждането няма да коства много средства особено в сравнение с ресурса, който се разходва за охрана на границата.

Захарин Пенов, директор на ГД "Гранична полиция", добави, че съоръжението ще бъде около 30 км. То ще се изгради източно от ГКПП "Лесово" до територията на община Болярово. "Задачата, която ни е поставена, е да бъдат изготвени необходимите разчети, за покриване с такова съоръжение останалите чувствителни зони по границата. Вероятно това ще касае аналогичен участък от 30-50 км", каза още той.

Водещи

Най-четени