България ще отговори на поставените от ЕК въпроси по Споразумението за партньорство 10.06 | 18:33

В коментарите на Комисия няма нещо, което да ни изненадва, заяви Златанова

От iNews.bg

"В коментарите на Комисия няма нещо, което да ни изненадва, това е очаквана и рутинна процедура". Това заяви министърът на правосъдието и вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз Зинаида Златанова относно последните бележки на Европейската комисия по Споразумението за партньорство, получени на 6 юни.

Под ръководството на Златанова се проведе работно заседание с участието на министри, заместник-министри и ръководители на Управляващите органи и представители на Централното координационно звено, на което бяха обсъдени поставените от ЕК въпроси.

Златанова изтъкна необходимостта цялата налична документация, планове и стратегии, които се отнасят до програмен период 2014-2020 година, да бъдат изпратени на Европейската комисия във възможно най-кратки срокове с цел ускоряване на процеса по финализиране на преговорите.

"Това трябва да стане с цел улесняване на преговорите с европейските ни партньори. Вътрешно-политическите процеси не трябва да влияят върху финализирането на Споразумението за партньорство", коментира вицепремиерът.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов посочи, че Стратегията за развитие на транспортната система ще бъде внесена на утрешното заседание на правителството.

Заместник-министърът на образованието Иван Кръстев заяви, че в сряда изтича срокът на публичното обсъждане на Националната стратегия за висшето образование, след което предстои нейното внасяне в Министерския съвет.

Водещи

Най-четени