България ще приеме най-много 70 бежанци от Афганистан 21.08 | 09:20

Междувременно проблемите в Афганистан и евентуалната бежанска криза накараха Румен Радев да активизира контактите с Турция

От iNews

България планира да приеме не повече от 70 афганистански граждани, става ясно от съобщение на Външно министерство. В него се разказва за видеоконферентен разговор на Светлан Стоев с колегите му от НАТО. "Министър Стоев информира за решение за приемане на до 70 афганистански граждани", се казва в съобщението.

Междувременно проблемите в Афганистан и евентуалната бежанска криза накараха Румен Радев да активизира контактите с Турция. Преди няколко дни президентът заяви, че диалогът между България и югоизточната й съседка е сред най-важните фактори за стабилност. А днес прие на "Дондуков" 2 посланик Айлин Секизкьок. "Обща бе позицията, че динамичните промени в Афганистан и произтичащият от това засилен миграционен натиск изискват активен диалог, своевременна информация и координация на дейността на Министерствата на вътрешните работи на отделните страни", информира президентството.

Водещи

Най-четени