Българската Коледа събра почти 2 милиона лева 26.12 | 12:00

Към момента са изпратени 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 395 000 лв., a 31 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

От iNews.bg

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", което си поставя за цел да подпомогне лечението на деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация, продължава. Над 1 910 000 лева достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър "Иван Вазов".

Към момента са изпратени 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили  1 395 000 лв., a 31 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

На коледния благотворителен спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово светейшество българският патриарх и софийски митрополит Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от "Българската Коледа”.

В подкрепа на децата на "Българската Коледа” от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе реализиран от екипа на "Dream Team Productions” и излъчен на живо по Нова телевизия, Българското национално радио и БНТ Свят.

Миро, Орлин Горанов, Графа, Любо Киров, Люси Дяковска, Фондацията, Теодосий Спасов, Веско Ешкенази, Виктория Георгиева, Печенката и Деси Тодорова, Еделина Кънева, танцьорите Джорджия Кънчева и Антон Кандауров, възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група Бон-Бон и Детски хор на Българското национално радио посветиха своите изпълнения на нуждаещите се деца и призоваха за подкрепа.

Като застъпници на "Българската Коледа" на сцената излязоха и журналисти, актьори, певци, националният ансамбъл по художествена гимнастика, млади спортни надежди на България, пара и спешъл олимпийските атлети.

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива продължава през цялата 2019 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат през цялата година.

Водещи

Най-четени