Българската армия изпълнява в пълен обем конституционните си задължения 29.04 | 21:41

Военният министър няма да допусне съкращения за сметка на способностите на армията

От iNews.bg

"Няма да допусна съкращаване на военнослужещи, което да намали способностите на армията, или на хора, които не са придобили право на пенсия." Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов по време на среща с командването и личния състав на военните формирования от състава на Военноморската база, дислоцирана в пункта за базиране в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На срещата Найденов анализира изминалата година и изразил удовлетворение от това, че въпреки относително критичното състояние на техниката и условията, при които личният състав реализира своите отговорности, Българската армия изпълнява в пълен обем конституционните си задължения.

"Заради неглижирането през годините на потребностите на отбранителната система и Българската армия, изпълнението на задачите през изминалата година често пъти ставаше с риск за живота и здравето на българските военнослужещи", заяви министърът.

Приоритетите според него за тази година са свързани с поддържането на бойната готовност и бойната подготовка на такова ниво, че да даде увереност на българските граждани, че армията е в състояние да изпълнява мисията си по отбраната на страната, както и ангажиментите си към системата на колективната отбрана.

Найденов обясни още, че вторият основен приоритет е възстановяване на завареното критично състояние на техниката и въоръжението, както и реализиране на модернизационните проекти за трите вида Въоръжени сили.

При посещението си в базата в Бургас Ангел Найденов разгледа фрегатите "Дръзки" и "Горди" и поднесе цветя пред мемориалния комплекс на загиналите военни моряци.

Водещи

Най-четени