Българските моряци да бъдат съдени в Испания, настоява испанският вътрешен министър 23.08 | 19:22

След 15 дни у нас пристигат представители на испанските спецслужби, но не е известно с какви операции точно ще се занимават

От Елена Кирилова

Испанският министър на вътрешните работи Хорхе Фернандес Диас заяви, че екипажът на кораба "Свети Николай”, на борда на който бяха открити три тона кокаин, смята, че моряците трябва да бъдат съдени в Испания, съобщи bTV.

По думите на Цветан Цветанов, който замина на тридневно посещение в иберийската страна, независимо къде ще бъде проведен процесът, той трябва да бъде справедлив, а виновните ще трябва да понесат последствията от стореното от тях, дори и присъдата да е най-тежката.

По думите му българският екипаж трябва да помогне на себе си, като съдейства на разследването.

Двамата министри са потвъртили, че вече са известни определени лица, които са отговаряли за набирането на екипажа на кораба "Свети Николай”. Знае се и какви контакти са имали те в Европа.

След 15 дни у нас ще пристигнат представители на испанските спецслужби, които ще проведат няколко операции заедно с българските си колеги. Все още не е ясно за какви операции става дума, но според българския министър на вътрешните работи организираната престъпност ще остане неприятно изненадана.

Хорхе Фернандес Диас намекна, че всички, работили на заловения кораб, би трябвало да знаят с какво е бил натоварен той, ето защо съдията е решил да ги остави в затвора.

По-рано стана ясно, че близките на арестуваните български моряци са останали разочаровани от срещата с премиера Бойко Борисов, която бе организирана по тяхно настояване.

Водещи

Най-четени