Българските социалдемократи отбелязаха 121 години 05.08 | 13:54

От Север.бг

Няколкостотин последователи се събраха пред паметната плоча на основателите на Българските социалдемократи на Бузлуджа, за да отбележат 121 г. от създаването на партията и 119 години от приемането на българските членове в социалистическия интернационал, съобщиха от Областния комитет на партията за Север.бг.

Гости на празника бяха лидери на четири формации, приемащи социалдемократическите ценности, което е добър знак за единение на българските социалдемократи, отчитат местни активисти. 

Приветствия поднесоха Иглика Иванова - заместник-председател и член на Президиума на Социалистическия интернационал; Светлина Йолчева - международен секретар; Александра Христова - председател на Социалдемократическо младежко сдружение "Д-р Петър Дертлиев"; Проф. Кръстьо Петков - председател на ОБТ-Български лейбъристи;

В заключителното слово Георги Анастасов - председател на българските социалдемократи честити празника и заяви, че България има необходимост от истинска левица, която да върне реално демокрацията и свободата, справедливостта и солидарността на българските граждани.

Водещи

Най-четени