Българския „десант“ към Гърция задръсти ГКПП-тата 08.07 | 16:45

Засилен трафик отчитат от „Гранична полиция“ по всички пуктове

От iNews.bg

Топлото време и настъпилото лято отново изпратиха десетки хиляди българи към Гърция, Огромно количество наши автомобили се насочиха в почивния ден към югозападната ни съседка. От Главна дирекция "Гранична полиция" информират за засилен трафик на ГКПП - Кулата, Маказа, Златоград и Илинден на границата с Гърция.

Интензивно движение на леки автомобили за излизане от страната, без натрупване от изчакващи, има на граничните пунктове Златоград и Кулата, където е засилен трафикът и на автобуси. За влизане в страната на Кулата има около 700 м колона от изчакващи товарни автомобили, съобиха от МВР.

Натоварено е и движението през ГКПП – Маказа, има около километър изчакващи автомобили на българска и на гръцка територия. Работи се на две трасета на вход и изход.

Слаб е трафикът през ГКПП – Капитан Петков войвода и Ивайловград, а през ГКПП – Илинден е засилено движението за влизане в страната, без натрупване на изчакващи превозни средства.

В следобедните часове се очаква увеличаване на трафика към България през ГКПП – Маказа. Пътуващите могат да използват и съседните гранични пунктове с Гърция – Капитан Петко войвода, Ивайловград и Златоград, съветват от ГД "Гранична полиция".

Водещи

Най-четени