Българче знае Барак Обама, но не и какъв е Плевнелиев и кой е Левски (ВИДЕО) 06.04 | 19:06

Момченцето от Кричим стана известно в интернет

От Теодора Кокаланова

"Кричимският професор" - така стана популярен сред обществото един петокласник от ромски произход, който във видеото, качено в интернет изумява със знанията си по география, цитирайки столиците на десетки държави. Оказва се обаче, че Митко не знае кой е президент на България - "Тоя не го знам", призна момчето в Нова телевизия, но набързо се сети за президента на САЩ Барак Обама.

"Кричимският професор", както стана известно момчето от гетото, се запъна на въпроса "Кой е Левски?". В отговор той започна да обяснява за футболния отбор "Левски", за футболиста Гонзо. Нужно му беше време да се сети кой е Апостола на свободата и от кой град е родом Васил Иванов Кунчев. 

Другите деца му казвали, че бил "дивак", защото знаел почти всички столици на държави, разказа малкият Митко. "Много часове прекарвам на компютъра. Разглеждам Париж, Лондон", обясни още момчето и обеща, че ще продължи да учи столиците, за да не остане "прост". "Братята му също учат", каза майка му, която има общо 6 деца.

Малкият се оплака, че в техния квартал не правят канализация. Оказа се, че освен столиците, той знае и името на кмета на Кричим Атанас Калчев. В студиото той беше с майка си Гинче, а баща му Иван от 4 месеца е във Франция и няма пари да се прибере. Майката каза, че когато таткото има пари, им праща по 50 евро. Вкъщи тя потвърди, че семейството си говори на турски.

Хората, заснели видеото, които го направиха известен, той определя като: "Те са дето правят пътищата, канализацията в Кричим. Те са добри и са от Исперих". 

Водещи

Най-четени