Бъркат в джоба на шофьорите при незаредена аптечка 07.08 | 16:15

Аптекчата задължително трябва да съдържа: бинт, превръзки за рани, лепенки, памук, лента за кръвоспиране, триъгълна кърпа, стерилни ръкавици, рaзтвop зa дeзинфeĸция, ножица с тъпи ъгли, уред за обдишване и безопасни игли

От iNews.bg

На всички е известно, че задължително в колата трябва да имаме светлоотразителна жилетка, пожарогасител, триъгълник и аптечка. Често обаче се забравя, че в съдържанието на аптечката също има задължителни артикули. Глобата за липca нa пълен aвapиeн ĸoмплeĸт е 20 лeвa.

Артикулите в аптечката са 11 на брой, а в някои и 15, разкрива д-р Надежда Тодоровска, заместник-генерален директор на БЧК. Те са необходими, за да окажем адекватна първа помощ, съобщи bTV.

Аптекчата задължително трябва да съдържа: бинт, превръзки за рани, лепенки, памук, лента за кръвоспиране, триъгълна кърпа, стерилни ръкавици, рaзтвop зa дeзинфeĸция, ножица с тъпи ъгли, уред за обдишване и безопасни игли.

Някои от тези артикули трябва да се подменят периодично, напомня д-р Тодоровска, като това се отнася най-вече за дезинфекционния разтвор, който бързо губи качествата си заради високите температури в колата. Същото се отнася и за обдишвателите, които трябва да бъдат сменяни след употреба.

"Органите следят за наличието на аптечки и тяхното съдържание”, заяви инсп. Мария Ботева от отдел "Пътна полиция” пред bTV.

Водещи

Най-четени