Бъчварова: Премиерът да заведе дело срещу Атанасов за клевета 13.06 | 09:24

Няма протекции над областни началници, аботата им постоянно се наблюдава, заяви вътрешният министър

От iNews.bg

Няма протекции над полицейските началници, а работата им постоянно се наблюдава. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в предаването "Здравей, България” по Нова ТВ.

 "Областните директори са непрекъснато в процес на оценка на резултатите. Критериите са няколко, напоследък сме въвели два допълнителни критерия. Ако някой не се справя, просто си тръгва”, заяви Бъчварова по повод темата с контрабандата на цигари. 

Тя реагира много остро на обвиненията на бившия шеф на вътрешната комисия ген. Атанас Атанасов, който обвини вътрешния министър, че е имало политически чадър над Митьо Очите. Освен това тя прикривала полицейски шефове, въпреки данните за злоупотреби от тяхна страна.  Атанасов обвини Румяна Бъчварова, че е само лице на МВР, а фактическото му управление е в ръцете на премиера Борисов.

 "Ще посъветвам премиера да заведе дело за клевета”, заяви Бъчварова. Тя определи обвиненията на Атанасов като "откровени лъжи”.

"Как да коментирам човек, който твърди, че аз и премиерът - вечерта, когато се случи това в Слънчев бряг, сме били близо до Бургас, на някакво софра с Валентин Златев. Явно се е фокусирал върху някакви личности, каквато е г-н Златев, и разпространява откровени лъжи”, заяви Бъчварова. "Ако има факти, да ги представи на прокуратурата. Всеки може да каже всички и да не носи отговорност за това. Бивш председател на вътрешната комисия, знае каква е процедурата, ако има факти, те трябва да отидат в прокуратурата”, допълни Бъчварова.

 

Водещи

Най-четени