Бъчварова гони полицаите, депозирали оставките си 05.11 | 15:06

Към този момент няма данни колко са подадените рапорти за напускане и колко са напусналите полицаи

От iNews.bg

Служителите на МВР, които са подали рапорти за напускане, вероятно ще бъдат освободени незабавно. Това е по заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова в сряда.

Нейно писмо беше разпространено във Facebook, в една от групите, подкрепящи протеста. На ръководителите на главните и областните дирекции, Специализирания отряд за борба с тероризма, административните дирекции, академията на МВР и МВР болница се разпорежда незабавното издаване на заповеди за освобождаване на подалите същия ден рапорти за напускане.

1592863

Разпореждането важи само за младшите изпълнителски длъжности. Това са първите стъпала в йерархията - полицаи и командири на отделение.

Освен това се появи информация, че има издадена и втора заповед от министър Бъчварова, с която се нарежда да се предприемат мерки за установяване на протестиралите служители, включително от видеозаписи от видеонаблюдението, снимки в медиите и разговори с граждани. Има нареждане да се търси дисциплинарна отговорност на протестиралите - нещо, което обяви, че ще направи и военният министър Николай Ненчев.

Водещи

Най-четени