Бъчварова за синдикалния протест: Целта им е да покажат сила 12.06 | 15:51

Вицепремиерът даде да се разбере, че няма да отстъпи от пенсионната реформа

От iNews.bg

Не зная какъв точно резултат очакват синдикатите от нас. Това заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде агенция "Фокус”. Бъчварова коментира, че синдикатите в МВР са били в течение на преговорния процес.

По думите ѝ за МВР са ясни техните изисквания за пенсионната реформа, но законопроектът трябва да балансира интересите на всички групи. "Би трябвало да се приеме такъв вариант, който да устройва всички, търсим най-добрите решения”, обяви Бъчварова.

Вицепремиерът заяви, че основанията за този протест имат "по-друг характер" - става въпрос да се покаже сила пред новото ръководство на МВР.

От синдиката вече призоваха целия сектор сигурност да подкрепи протеста им. Разпространено бе следното съобщение:

Проблемът е повсеместен - от редовия служител без мотивация и шанс за развитие, ако не е нечий човек, до върховете на системата, които всяка власт прочиства, за да назначи удобни за себе си кадри.

Поводите за съмнение и недоверие в МВР нарастват и то с основание. Дори ние като служители вече се съмняваме, защото се чувстваме безсилни и не знаем как може да се преборим и да реформираме МВР.

Искаме да спрем да говорим за заплати, социални придобивки и възраст за пенсиониране. Искаме да говорим за това как да направим МВР ефективно работеща институция, която гарантира вашата сигурност и сигурността на вашите семейства. Искаме, но не можем!

Защото пенсионната реформа трябва да бъде понесена от служителите на нереформирани министерства и агенции. Ведомства, които не са в състояние да я приложат. Защото проблемите в МВР вместо да се решават се натрупват. Защото социалният диалог продължава да е формален и безрезултатен. Поради тези причини СФСМВР и ССЗБ започват протестни действия на 12 юни 2015г.

Водещи

Най-четени