Бяла Слатина е под вода? (СНИМКИ) 02.08 | 15:30

Водната стихия е отнесла цял квартал

От Теодора Кокаланова

Водната стихия е отнесла цял квартал в Бяла Слатина. Заместник-кметът по бедствия и аварии Тихомир Трифонов съобщи, че има залети и няколко от централните улици в града заради повишеното ниво на водата в канализацията. По думите му в града не е имало подобно бедствие през последните 50 години. 

Най-пострадалият квартал се намира в североизточната част на града. В някои от къщите водата е била 1,5 метра. Съборени са и постройки, предимно кирпичени. От снощи пожарникари и спасители от "Гражданска защита" съвместно с полиция и служители от общината работят в селото. Десетки са били евакуираните с помощта на лодки и багери.

Кметът на общината Иво Цветков е обявил бедствено положение със своя заповед. От общинската администрация поддържат връзка с кметовете по селата, за да се контролира ситуацията. Проблемни язовири няма.

Заради високото ниво на река Скът водата, която е заляла града не може да се оттече, съобщи в. "Конкурент". Единствения вариант е да се изчака. "Общинските предприятия "Социални пазари" и "Социални дейности" осигуряват храна и вода за хората", каза още зам.-кметът Трифонов.

Водещи

Най-четени