В 7 населени места в община Габрово все още властва тъмнината 29.10 | 20:38

11 екипа отстраняват падналите дървета и множеството клони

От Теодора Кокаланова

7 населени места в община Габрово вече четвърти ден остават без електричество. Това съобщи кметът на общината Таня Христова. Тя е убедена, че в следващите часове ще има достатъчно гаранции, за да бъде отменено бедственото положение.

По думите й по последна информация за електрозахранването на територията на общината 7 населени места остават без ток, но работата на екипите продължава по отстраняване на повредите и се очаква до края на вечерта да постъпи информация, че електрозахранването навсякъде е възстановено. Христова допълни, че към настоящия момент вече няма населено място дори в най-отдалечените райони, което да не е достъпно.

"Продължават да работят 11 екипа, които са ангажирани с отстраняване на опасните дървета и множеството паднали клони, които затрудняваха работата на екипите на електроразпределителните дружества по възстановяването на тока", каза още кметът. 

Учебният процес във всички училища в община Габрово беше възстановен и протича нормално, предаде агенция "Фокус". "Процесът на работа на детските градини и детските ясли не беше преустановяван", допълни кметът Христова. Тя уточни, че вече пет дни в ситуация на криза няма никаква информация за човек, който да е бедстващ.

"В момента заседава кризисният щаб по сигурност и ще се анализира ситуацията. Лично аз съм убедена, че в близките часове ще има достатъчно гаранции, за да бъде отменен този кризисен момент и бедственото положение", каза още Христова. 

Водещи

Най-четени