В Борисовата градина ще се строи, но без да се секат дървета 13.06 | 13:02

Фандъкова ще се погрижи щетите за растителността да са минимални

От Гергана Златкова

Със сигурност няма да бъдат изсечени 500 дървета от Борисовата градина, като дори тези цифри не са заложени в проектите.

Споменатата бройка със сигурност е под сто дървета, но за мен и едно изсечено дърво може да е проблем и трябва да се търси начин да се избегне.

Това заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова по отношение на протестите срещу изсичането на дърветата от Борисовата градина в столицата.

"Очевидно е, че хората нямат достатъчно добра информация по случая и затова обсъжданията по темата ще продължат”, отбеляза Фандъкова.

Като пример за подобен случай столичният кмет посочи появилите се във форумите твърдения, че от движение ще бъде спряна автобусна линия номер 94, което е предизвикало бунт от страна на младите хора.

"Такова нещо няма и не сме имали намерение да се прави", заяви Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че е възложила на главния архитект на София да се среща и да обяснява на всички хора ситуацията с дърветата в Борисовата градина. 

"Чувам за 500 дървета, което със сигурност не е вярно. Нека да проговорят и главният архитект и другите колеги с хората.

Когато вече има някакви решения и има нещо притеснително и неразумно, ще се намеся и аз", заяви кметът на Столичната община. 

Водещи

Най-четени