В Бургас ще преработват морската вода в питейна 05.09 | 14:47

Единствено бургаският плаж ще разполага със собствена канализация

От Елица Елефтерова

На северния плаж в Бургас ще бъде изградена инсталация по германска технология, която ще преработва солената морска вода в питейна. Инвестицията е в размер за над 100 000 лева. Питейната вода  ще се полза за душове и мивки на плажа.

Изграждането на инсталацията ще започне през ноември тази година. Това заяви наемателят на пясъчната ивица Атанас Атанасов, цитиран от БТА.  

Наемателят му съобщи още, че през есента започва и строителство на канализация на  ивицата. Така бургаският плаж ще е единствен по цялото  Черноморие, който ще разполага със собствена канализация.

За сезона "Лято 2014" ще бъде увеличена спортната база на северния плаж, атракциите за по-малките, ще има и детска дискотека. Николай Иванова - началник на водноспасителната служба заяви, че повече от 100 души са били спасени от удавяне през този летен  сезон, сред тях и деца.

Спасителите ще работят до края на  септември. Атанасов ще отправи искане за плажна полиция. Причината била, че голяма част от душовете се крадат или се чупят от плажуващите.  

През идната година ще бъдат монтирани високоговорители на плажа. Инвестицията бе планирана тази година. През май бяха поставени шест устройства, но вечерта на същия ден бяха откраднати четири, обясни концесионерът.

Водещи

Най-четени