В ГЕРБ обсъждат кандидатури за правосъден министър, избори - не 12.12 | 09:48

Премиерът Борисов ще обяви кандидатите през следващата седмица

От iNews.bg

В ГЕРБ се обсъждат две кандидатури за правосъден министър, заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Не знам кой ще наследи Христо Иванов, предполагам, че това решение ще го съобщи лично премиерът”, заяви Десислава Атанасова. Тя допълни, че очаква още следващата седмица да има една кандидатура, която да се постави на обсъждане в управляващата коалиция. 

"Очаква ме и Реформаторският блок да предложат кандидатура”, заяви Атанасова. Тя добави, че Бойко Борисов сам ще информира кои са номинациите през следващата седмица.

Що се отнася до заканите на реформаторите, че излизат от управлението след оставката на правосъдния министър Христо Иванов, Десислава Атанасова коментира, че ГЕРБ не се готви за избори.

"Ако трябва след всяка тяхна закана да говорим за избори, от една година щяхме през 1-2 да говорим за избори”, заяви Десислава Атанасова. "Идва зима, изправени сме пред бежанска криза, не трябва да има дестабилизация на управлението”, категорична бе тя.

Атанасова призна, че коалицията не се удържа лесно.

"Направиха се компромиси и ГЕРБ като най-голямата политическа сила, най-голямата група и партията с най-сериозна тежест в управлението, направи най-много компромиси, но това е било и продължава да бъде в името на държавата ни, за да бъде тя стабилна и да се развива”, допълни народният представител.

Водещи

Най-четени