В Горна Оряховица: Спешните медици може да подадат колективна оставка заради агресия срещу тях 22.01 | 13:44

ази нощ жена с болно бебе е нападнала и била фелдшерка

От iNews

Медиците в Спешна помощ в Горна Оряховица са готови да подадат колективна оставка заради ескалацията на вербална и физическа агресия срещу тях, предаде БНР. Тази нощ жена с болно бебе е нападнала и била фелдшерка. По случая е образувано бързо производство за причиняване на лека телесна повреда.

Инцидентът се случил тази нощ. 35-годишна горнооряховка посетила "Спешна помощ" заради болното си бебе. Детето било с висока температура и се налагало да бъде транспортирано до великотърновската болница. Докато го преглеждали, жената се развикала и ударила през лицето с телефона си фелдшерката. Нападателката е била откарана с бебето в болница във Велико Търново, но срещу нея е образувано бързо производство.

Битата фелдешрка е в отпуск по болест и е подала предизвестие за напускане, заяви за "Хоризонт" д-р Виолета Пашова, началник на Спешна помощ в Горна Оряховица:

"Върви сред колектива идеята за колективно напускане на работа. Не може да отиваш на работното си място, за да помагаш на хората, и да не си сигурен дали въобще ще се върнеш и в какъв вид ще се върнеш".

Водещи