В Добрич започна кампания за плащане на данъци и такси 04.03 | 19:27

Платилите данъчните си задължения до края на април, могат да ползват 5% отстъпка

От Елена Кирилова

В първия ден на кампанията за плащане на местни данъци и такси гражданите на Добрич са внесли 82 000 лв, предаде агенция "Фокус".

Около 90 хил. граждани вече получават известия за размера на данъците, които трябва да платят. Шест работни места обслужват гражданите в Дирекция "Местни данъци и такси".

В добруджанския град е създадена добра организация за плащане на данъчните задължения за 2013 г., съобщава заместник-кметът "Финанси и общинска собственост" Иван Колев.

До края на април месец всеки платил данъчните си задължения, може да ползва 5% отстъпка, припомня Колев.

От тази година Община град Добрич е въвела нови услуги в улеснение на гражданите при плащане на данъци и такси. Създадена е възможност информацията за данъчните задължения на гражданите на Добрич да се проверява онлайн.

Още преди месец е даден шанс за заплащане на данъчни задължения и такси чрез използване на пост терминали, монтирани в Центъра за информационно обслужване и в сградата на Дирекция "Местни данъци и такси".

На сайта на Община град Добрич в рубриката "Новини" е поместена подробна информация за сроковете за плащане на местни данъци и такси и възможните начини за това.

Най-четени