В Пловдив и Варна блокират улици, докато в Сливен преговарят 23.02 | 12:43

Хората в големите градове имат различни искания

От Филипа Тодева

В Сливен започна срещата на организационните групи от градовете, организирали протестите в над 35 града от страната против монополите в България, предаде агенция "Фокус".

Всеки от присъстващите трябва да попълни декларация с трите си имена и ЕГН и за това дали има принадлежност към партийна организация. Тези, които имат членство в партия, няма да участват в разговорите. Очаква се, че ще станат ясни конкретните искания и начините на провеждане на по-нататъшните протести на гражданите.

Междувременно в Пловдив и във Варна протестиращи блокираха движението по ключови улици и булеварди. Във Варна спряха движението по бул. "Мария Луиза". Шествието се движи в посока Катедралата, а протестиращите са над 200 души. Близо 100 души са на протест и в Пловдив. Те се събраха на площад Централен, за да протестират отново срещу монополистите от EVN.

За 14-ти пореден хората изразяват недоволството си срещу високите сметки за тока. В града под тепетата те блокираха бул. "Шести септември". Пловдив няма конкретен инициатор на протестите и поради тази причина това дали има изпратен представител на пловдивчани в Сливен не е ясно.

Протест има и пред Спортната зала във Видин, където над 1000 души представиха исканията за отпадане на ДДС върху лекарства и учебници. Един от лозунгите е "Видин иска хляб и работа”. Там протестът продължава с шествие до сградата на енергийното предприятие. 

Водещи

Най-четени