В Пловдив откриват телефон и приемна за пострадали при ПТП-та 15.11 | 09:07

Заедно с мерките за безопасност на пътя, ще бъдат подкрепяни и правата на хората, които стават жертви на пътни инциденти

От Силвия Стоядинова

Започва инициативата "Живот след катастрофата. Продължи напред!". В рамките на кампанията ще заработи приемна и национална телефонна линия за безплатна консултация на пострадали при пътно-транспортни произшествия. На национален телефон 0 700 17 112 всеки ще може да получи информация за основните си права и възможностите за оказване на психологическа и правна помощ след пътни инциденти. Сред тях са: какво е необходимо да се предприеме след настъпване на катастрофа, какви документи да се събират, какви са сроковете, какво обезщетение може да получите от застрахователите, как да се претендира за нанесени материални и нематериални щети, пропуснати ползи, медицински разноски и други.

Заедно с мерките за безопасност на пътя, трябва да бъдат подкрепяни правата на хората, които стават жертви на пътни инциденти.

Организатори на инициативата са Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи и Български червен кръст Пловдив.

Водещи

Най-четени