В Пловдив ще решат да затягат ли още мерките в понеделник 24.10 | 21:34

Каназирева свиква местния щаб, ще говори още с кмета, шефове на болници и държавни институции

От iNews.bg

Към 24.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 147 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 3280. Под карантина са 1988 лица. На домашно лечение са 1085 лица. Извършва се епидемиологично проучване.

Шестима медици от Пловдив са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие. От тях - един лекар, 2 медицински сестри и 2 санитарки от болничната помощ и един общопрактикуващ лекар.

Хоспитализирани случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система с днешна дата са 202, от тях 9 пациенти са на интензивно лечение.

"Няма починали пациенти през изминалите 24 часа. Излекуваните са 82-ма. През денонощието 3 жени са приети в болница на лечение, като едната е в тежко състояние. Пациентките съответно са от общините Калояново, Пловдив и Родопи”, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева, цитирана от БНТ.

Отново най-много са новорегистрираните случаи в Пловдив – 95, следват Асеновград – 17, Родопи – 8, Раковски – 7, Куклен – 5, Марица и Стамболийски по 3, Садово, Съединение и Хисаря по 2 и Първомай, Калояново и Карлово по 1. Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

"В понеделник свиквам Медицинския щаб, час по-късно събирам директорите на всички болници, а в 13:00 часа ще се срещна с представителите на държавните институции и с кмета на Пловдив Здравко Димитров, за да преценим ситуацията и да се обсъдят допълнителни противоепидемични мерки на територията на областта, съобщи още Каназирева.

Водещи

Най-четени