В София има 3154 излезли от употреба коли 02.03 | 12:07

Доброволно са преместени 268 излезли от употреба моторни превозни средства

От Кремена Бедерева

Към 28 февруари на територията на Столична община са установени като излезли от употреба МПС (ИУМПС) 3154 автомобила. Поставени са стикери с предписания за доброволното им преместване от терени общинска или държавна собственост, съобщават от общината.

При извършваните последващи проверки е констатирано премахването на 1627 ИУМПС, а за 49 от тях е минат годишен преглед (ГТП) , с което е отпаднал критерият за определянето им като ИУМПС.

Със заповед на кмета на Столична община, кметовете на райони са упълномощени да издават заповеди за принудително преместване на ИУМПС.

В Столичен инспекторат е постъпила информация за издадени 646 заповеди за принудителна преместване. След издаването на заповедите доброволно от собствениците им са преместени още 268 ИУМПС.

Фирмите "Екобулкар” АД и "Автомобилно рециклиране” АД , с които Столична община е сключила договори за извършване на дейностите по събиране, временно съхранение и разкомплектоване на ИУМПС, след получаване на заявка от съответната районна администрация, извършват принудително преместване.

До 28 февруари, след подадена заявка, от фирмите са преместени принудително 147 ИУМПС.

Водещи

Най-четени