В София се проверява дали трусът е нанесъл щети 24.05 | 15:07

При бедствие се задейства планът за реакция при кризи

От Мая Александрова

Проверяват се сигнали за нанесени щети на територията на София, вследствие на земетресението. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите й, информацията от Института по сеизмология при БАН е, че земетресението се е усетило силно на територията на Столична община.

"Всички го усетихме. Обаждаха се хора с необходимост да получат повече информация, но, за радост, до момента нямаме информация за пострадали хора и щети. Дежурните екипи по райони правят огледи, проверяваме два получени сигнала за църквата във "Волуяк” и в кв. "Хаджи Димитър”, но за момента нямаме потвърждения за някакви щети", каза Йорданка Фандъкова.

По думите й, при земетресение, и при всякакво друго бедствие, се задейства планът за реакция при кризи.

"Ние имаме изготвен такъв план, имаме щаб, който е длъжен веднага да се събере. Най-важно е да се реагира адекватно, тъй като няма как да предвидим земетресение. Важно е, хората да реагират адекватно, да бъдат добре подготвени, и след това ние, заедно с щаба, да се отзовем там, където има необходимост. Смятам, че за момента хората от щаба са мобилизирани. До момента няма необходимост от някаква реакция, само от обходи и проверка на сигнали. Повечето хора, усетили труса, бяха притеснени. Нямаше място за паника", каза Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени