В София ще се проведе форум за децата на бежанците 07.03 | 09:16

Организатори са БЧК и Агенцията за закрила на детето

От iNews.bg

Днес в София ще се проведе кръгла маса на тема "Децата на бежанците и мигрантите – представата на обществото за тях". Организатори са Българският Червен кръст и Държавната агенция за закрила на детето. По време на събитието ще бъде представен стартиралият проект на БЧК и ДАЗД "Да опознаем другия", финансиран по фонд "Убежище, миграция и интеграция".

Също така, на базата на финансирания от "Terre des hommes" проект на БЧК, ще бъдат споделени добри практики и проблемни аспекти от работата в подкрепа на деца и младежи, настанени в приемателните центровете на Държавна агенция за бежанците при Министерски съвет. Целта е да се провокира активен диалог сред всички заинтересовани страни по отношение на обществените нагласи към бежанците и мигрантите и по-специално към техните деца и как със съвременните средства за комуникация се въздейства за тяхното формиране.

Форумът ще се открие от акад. Христо Григоров, председател на БЧК и д-р Елеонора Лилова– председател на ДАЗД с активно участие на представители на президентството и на правителството на Република България, дипломати, както и на ВКБООН и други НПО структури. Събитието ще се проведе от 11:00 до 12:30 ч. в зала "Музейна” в сградата на БЧК, /бул.”Джеймс Баучер” 76/.

Водещи

Най-четени