В Търговище влиза в сила забрана за къпане в неохраняеми водни обекти 15.05 | 09:58

До 8 юни трябва да има табели "Къпането забранено"

От Ивайло Ачев

Забрана на къпането в неохраняеми водни обекти на територията на община Търговище влиза в сила от днес, 15 май, предаде БТА.

Забраната е узаконена със заповед на кмета на Търговище Красимир Мирев. До 8 юни собствениците и ползвателите на водни обекти се задължават да поставят обозначения, забраняващи къпането и табели с надпис "Къпането забранено" и да упражняват непрекъснат контрол за спазване на забраната.

Училищните директори трябва  да организират инструктаж сред учениците за правилата за безопасност при къпане в открити водни площи. Изпълнителите на строителни работи се задължават да вземат мерки за обезопасяване на изкопите с оглед евентуалното им обрушаване или пълнене с вода.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на Комисията по организацията и контрола на водно-спасителна дейност и обезопасяването на водните площи, на кметовете на кметства и кметските наместници. Те са упълномощени да съставят актове за нарушения на Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи.

Водещи

Най-четени