В Южния парк ще има тоалетна! 04.10 | 13:32

До 5 години Южния парк щял да бъде изцяло ремонтиран

От Андриян Георгиев

До края на октомври ще бъде ремонтиран входът на Южния парк откъм бул. "Витоша" и ще се изгради тоалетна, съобщават от Столична община.

Общината била осигурила общо 850 хил. лв. за ремонта на седем декара от парковото пространство. Поставени са общо 300 хил. павета.

През следващата година ще започне ремонтът откъм ул. "Козяк" и бул. "Гоце Делчев", чиято индикативна стойност е 1 млн. лева.

От общината уверяват, че през следващите 5 години паркът трябва да е изцяло ремонтиран.

През тази седмица предстои да започне реконструкцията на градината при Народната библиотека, където ще има нова настилка, нови пейки, осветление и поливна система. Общата сума на ремонта е 340 хил. лева, допълва БТА.

Също през тази седмица започва ремонтът на пространството между Ректората и "Орлов мост" по бул. "Цар Освободител". Неговата стойност е 700 хил. лв., като ще се демонтира трамвайната линия, ще се изгради изцяло пешеходното пространство, което ще спре достъпа на автомобили, а при входа за подлеза при Ректората ще има паметник на Радой Ралин.

Планираният ремонт на градинката при паметника на Патриарх Евтимий ще се отложи заради обявяването на нов конкурс за избор на изпълнител, посочиха още от Столична община. При първата процедура се е явил само един участник, заради което ще има нова. 

Водещи

Най-четени