В ареста остава и приятелката на убиеца на Александра от Провадия 18.04 | 16:23

18-годишната Ивалена Маринова обвинена в съучастие на Красимир

От iNews.bg

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста и втора обвиняема по делото за убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия. Това е 18-годишната Ивалена Маринова - приятелка на 19-годишния Красимир Тодоров, който е обвинен за физическото извършване на престъплението, съобщиха от съда.

Тодоров също се намира зад решетките за постоянно, след като в петък бе обвинен за убийството на момичето с цел грабеж на златните й накити. Впоследствие бе задържана и 18-годишната Маринова, която ще отговаря като помагач в извършването на тежкото престъпление.

"Аз не мислих, не вярвах, не знаех, че ще направи това нещо", заяви обвиняемата пред съда в понеделник, съобщиха от пресцентъра му.

Магистратите обаче приеха, че тежкото й обвинение, за което се предвижда наказание от над 10 години затвор, обосновава опасност момичето да се укрие, ако бъде освободено. Освен това записаха в определението си, че макар и на начален етап, разследването разполага с достатъчно уличаващи Маринова данни.

Съдът цитира и свидетелски показания, според които обвиняемата е взела златните накити на жертвата. Освен това на местопрестъплението са били открити следи от обувките й. Разследващите са установили още, че Ивалена и Красимир са напуснали Провадия веднага след убийството, както и че са продали златните накити в заложни къщи във Варна и Провадия.

Варненският окръжен съд мотивира решението си да задържи за постоянно Маринова и с обстоятелството, че тя не живее на постоянния си адрес в село Ъглен, след като отскоро се преместила при Тодоров в Провадия. Определението не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна. 

Водещи

Най-четени