В полицията е имало сигнал, че Рашкови се готвят за разправа в Катуница 29.02 | 22:14

Днес започна делото за убийството на Ангел Петров

От Ивайло Ачев

Основният свидетел по делото за убийството на 19-годишния Ангел Петров от Катуница Веселин Христев е подал сигнал в полицията, че кланът Рашкови е заплашил него и неговите близки с убийство.

Това стана ясно при старта на делото срещу 55-годишния Симеон Йосифов, който се изправи пред Окръжния съд в Пловдив по обвинение, че е физическият убиец на Ангел, съобщава Нова телевизия.

Адвокатът на Йосифов поиска делото да се гледа по съкратено следствие т.е. да не се разпитат всичките 30 свидетели. Така Кирил Рашков и внукът му Кирил-младши не бяха разпитани, въпреки че присъстваха в залата.

Днес стана ясно, че Нихат Али, известен като Кьорния, е организирал Йосифов и други хора от "Столипиново" да заминат с два микробуса и 10 коли към Катуница, за да сплашат Веселин Христев и близките му. Наградата, обещана от Рашкови за това деяние, била 100 лева на човек и кебапчета.

Според приетата от съда комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза 55-годишният Симеон Йосифов умишлено е убил момчето. Ангел е бил притиснат от автомобила и влачен повече от 20 метра. Петимата свидетели, пътували в микробуса, твърдят, че не са видели нищо. Самият Симеон Йосифов отказа да дава обяснения.

Родителите на убитото момче ще заведат делото срещу компанията, която е застраховала микробуса, тъй като с него е извършено транспортно произшествие с убит човек и ще поискат обезщетение.

Водещи

Най-четени