В столичния „Младост“ вече е спокойно, гранатата обаче се оказа истинска 08.08 | 13:31

Не става дума за стар боеприпас, спецовете проверяват как е попаднала пред магазина

От iNews.bg

В столичния квартал "Младост" ситуацията вече е спокойна, след като по-рано днес там бе намерена граната. Боеприпасът вече е отстранен, а движението на хора и автомобили в отцепения район по бул. "Александър Малинов" вече е възстановено.

Оказва се обаче, че гранатата, която бе намерена в близост до хипермаркет, е истинска и по всяка вероятност действаща. Не става въпрос за стар модел, а за нов, който се използва и в момента, съобщават от Столична община пред БНТ.

Сигналът за намерена граната в тревните площи в района на "Младост 3" е получен днес към 10:02 часа, сочат данните на МВР. Веднага е изпратен полицейски екип, който е отцепил района. Пристигналите служители на Специализирания отряд за борба с тероризма са извършили първоначален оглед, гранатата е иззета, експерти ще установяват нейния вид и произход.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава. Предстои да се направи допълнителна експертиза, за да се установи защо е била тук тази граната и от колко време е в тревата пред хипермаркета.

Боеприпасът е бил намерен от работник, който косил тревата в района на магазина. Той, заедно с колегата си, се е обадил на полицията, когато се натъкнал на гранатата.

Водещи