ВМРО: Догодина Гарванлиев ще представя България на Евровизия, ако С.Македония го оттегли 19.03 | 09:48

През представители от всички етноси в страната са я представяли на конкурса, но само българинът се оказа проблем, казват от партията

От iNews.bg

Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху певеца с българско гражданство показват, че нашата неотстъпчивост за членството на страната в ЕС е напълно правилна. Това се казва в остра позиция на ВМРО – Българско национално движение във връзка с разразилия се скандал от другата страна на границата ни заради клип с българското знаме, съпровождащ песента на Васил Гарванлиев, избрана да представи РС Македония на известния песенен конкурс. Както и негово интервю, в което той признава, че е с български корени и има българско гражданство. Нека припомним, че назад в годините представители на всички други етнически общности на територията на страната са били участници в същия този музикален форум. Калиопи - влахиня, Тияна Дапчевич - гражданка на Сърбия, Адриан Гадза - албанец, Есма Реджепова – циганка. Нека обърнем внимание и на още един факт – албанското знаме, което се вее над много обществени сгради и лични имоти из цяла Македония, което също не е проблем за никого там.

Защо само българинът Васил Гарванлиев и българското знаме се оказаха "скандални" за Скопие? За нас отговорът е ясен и той е продиктуван от измислената македонистка идея и неспирните опити от  страна на политиците там да манипулират историята и да използват за репресии българското самосъзнание. Подобни извращения срещу българите, на каквито ставаме свидетели днес, са били правени и в мракобесните години след Коминтерновското предателство срещу България и българите от Пиринския и Вардарски край след 1944 г.

Нека припомним и още нещо на братята ни от онази страна на границата. Живеем в 21-ви век, Югославия не съществува и, ако те искат да станат част от Европейския съюз трябва да забравят великомакедонистката идея и фалшивата "македонска нация", изкуствено създадени в болшевишката лаборатория на Сталин, с помощта на Георги Димитров в полза на Тито.

Евровизия е песенен конкурс на свободните и талантливи млади хора.  Случващото се с представителя на РС Македония на Евровизия Васил Гарванлиев не кореспондира по никакъв начин с европейските ценности, към които официално Скопие твърди, че се стреми.

Ние от ВМРО няма да толерираме насаждането на обществени настроения срещу Гарванлиев, само защото той не крие, че има и български паспорт – също като близо 100 000 наши събратя там.

И ако се стигне до оттегляне на младия певец от конкурса, то ние ще призовем България да го изпрати като свой представител следващата година.

Докато ВМРО е в българския парламент, ние няма да допуснем войнстващия сърбомакедонизъм в ЕС.

А че нещата не са се променили от началото на миналия век, ще го потвърди и  емблематичното стихотворение на Иван Вазов "Па шта си ти?".  Вазов пише това стихотворение, след като сръбският престолонаследник Александър І удря плесница на едно момиченце в Македония – Васка Зойчева, на 7 години. На Камен мост в Скопие на наглия въпрос на сръбския крал каква е по народност, тя му отговаря, че е българка и той я зашлевява пред всички.

    "Па шта си ти?" - такъв въпрос задава

    във твоя дом безочлив чужденец.

    "Па шта си ти?" - с такваз псувня смущава

    душата ти неканен пришълец;

    "Па шта си ти?" - туй питане навред -

    при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга

    о, бъларино, сърбин ти полага

    и чака с начумерен лик ответ.

    Но ти пази се, прав ответ не давай.

    Кажи се португалец кюрд, сириец,

    лапонец, негър, циганин, индиец -

    но българин се само не признавай.

    Че тоз грях смъртен прошка там не знай:

    влече позор, побой затвор, изгнанье -

    невидени при прежните тирани.

    Скрий, че си българин в най-българския край;

    че си потомък Самуилов, на Атонский

    Паисий внук; скрий на коя си майка син,

    на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,

    и езерата и горите македонски!

    Не споменувай Лозеград,

    Люлебургас, ни Булаир ужасни:

    ти би разбудил подозрения опасни,

    че на героите техни може да си брат.

    Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,

    дъбрава, езеро, река, рид, планина

    ще викат с глас през всички времена:

    "Тук българи са, българи от памтивека!"

Водещи

Най-четени