ВМРО иска президентът да наложи вето върху промените в Изборния кодекс 15.02 | 19:19

Вредно е за демокрацията българските гражданите да бъдат лишавани от възможността да гласуват за личности, а да изпращат някакви партийни послушковци в НС, заяви депутатът от ОП Красимир Богданов

От iNews

ВМРО иска президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, приети от парламента на продължило до среднощ заседание.

"Смятаме, че, лишавайки българските гражданите от възможността да гласуват за личности и да изпращат някакви партийни послушковци в Народното събрание, е вредно за демокрацията. Безпричинно се връщаме назад в годините. Освен това, тези промени не бяха дискутирани широко в обществото”, коментира в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от "Обединени патриоти” Красимир Богданов.

Той смята, че при гласуването на измененията е "надделял политическият егоизъм и тънките сметки”. "ДПС, като опитен политически брокер, и този път успя да изтъргува своята позиция и като че ли в капана им попаднаха ГЕРБ и НФСБ, които подкрепиха основните искания на движението – за преференциите и невъзможните прагове за подреждане на листите”, заяви Богданов. Той заподозря, че представителите на ДПС умишлено са поставили неизпълними искания, за да може от тях да се отстъпва и след това "да се постигнат по-малки победи”."Една от тези победи на ДПС е именно реалното премахване на преференциите”, заяви Богданов.

Той разкритикува и поведението на левицата по време на обсъждането в парламента. "БСП като че ли умишлено тикаше дебатите натам, че да не се случи нито едно от техните предложения”, смята депутатът от ВМРО.

Водещи

Най-четени