ВМРО се съгласи да подкрепи ГЕРБ за свикване на ВНС и нова Конституция 25.08 | 12:15

Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че депозираният първоначално в НС проект в момента търпи правно-техническа корекция. Ще чуем всички предложения от ПГ, партии и независими депутати, обещаха управляващите

От iNews.bg

Имаме принципна подкрепа от ВМРО да вървим към процедура по свикване на Велико Народно събрание и от там към процедура за изработване на нова Конституция.

Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в изявление след края на започналите консултации в парламента, предаде БГНЕС.

Заявяваме рестарт и посока за промяна и това е категорично, посочи Дариткова.

Отговаряме в най-кратки срокове на искането на обществото за промяна в основния закон. Искаме на 2 септември да имаме 120 подписа под проекта за свикване на Велико Народно събрание, заяви още тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че депозираният първоначално в НС проект в момента търпи правно-техническа корекция. Ще чуем всички предложения от ПГ, партии и независими депутати.

Приехме предложението на ВМРО да се впише преамбюл, в който да се очертаят основните принципи, по които функционира българската държава и да се гарантира нейното национално единство, съобщи още Дариткова.

Водещи

Най-четени