ВТУ и Калифорнийският университет обсъждат българското общество 09.06 | 09:17

Срещата е в рамките на Четвъртия национален патриотичен семинар

От Кремена Бедерева

Четвъртият национален патриотичен семинар, организиран от ВМРО, фондация "Българско общество", Българско геополитическо дружество, Сдружение "Амикус", Сдружение "Тан Нак Ра" и други патриотични организации, ще се проведе на 9 юни във Велико Търново, съобщава Север.бг.

Домакин на срещата е РНБ "П. Р. Славейков", а темата тази година е "Българското общество – безпътица и зреещи конфликти". Форумът е с начало 10 часа.

Учени и преподаватели от ВТУ, УНСС, Калифорнийския университет в САЩ ще дискутират по проблемите на състоянието на съвременното българско общество и опасностите пред него, включително и формиращите се конфликтни ситуации, която да изведе възможните все още начини и средства за противодействие на гибелната безпътица и социалната противопоставеност.

Част от изнесените доклади ще са за безпътица и предразсъдъци в съвременното българско общество, противопоставеност и социални конфликти, проблеми на миграцията и трафика на хора в контекста на демографската катастрофа, македонизмът и кризата на идентичността.

Водещи

Най-четени