Валежи и гръмотевични бури следобяд 26.06 | 13:40

Предупреждение за проливни валежи остава в сила днес в осем области от страната

От iNews.bg

И през изминалото денонощие в почти цялата страна имаше валежи, придружени в много райони от гръмотевици. Внушителни са количествата, измерени в Североизточна България, на места над 100 литра на кв. метър, което е повече от месечните норми. Предупреждение за проливни валежи остава в сила днес в осем области от страната.

Валежи и гръмотевични бури ще има и в други райони от страната, по-интензивни в източната половина. Ще има и градушки. Ще бъде ветровито с максимални температури между 24° и 30°. До полунощ валежите навсякъде ще спрат и утре ще преобладава слънчево време, със следобедни превалявания, главно в планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

По Черноморието ще бъде слънчево с максимални температури около 27°-28°. Вятърът ще бъде слаб, от север. Слабо ще бъде и вълнението на морето, а температурата на морската вода е 23°-24°.

И в планините ще преобладава слънчево време, на места със следобедни превалявания и гръмотевици.

През следващите дни ще има и много слънчеви часове, но и райони с валежи и гръмотевици, на повече места и по-интензивни в четвъртък.

Водещи

Най-четени