Валежи с гръмотевици на запад, обявен е жълт код 18.07 | 09:00

В останалата част на страната времето ще е хубаво с временни заоблачавания

От iNews.bg

Днес над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевици, на места интензивни и със значителни количества. В тази връзка синоптиците обявиха жълт код за областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Над Централна и Източна България ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната от северозапад, а в източната – от изток-североизток. Максималните температури ще са от 20-25 градуса в западните райони, до 32 на места в Централна и Източна България, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане бавно ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Предимно слънчево ще е над масивите в Източна България. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по високите и открити части – до силен от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра – около 11.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 25-26. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Водещи

Най-четени