Валежите започват да спират, облаците се разкъсват 12.02 | 09:00

Максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса

От iNews.bg

Днес от север валежите ще спират, най-късно в крайните южни райони и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 6 и 11 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините ще продължи да бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще започне да отслабва. Облачността ще е значителна и на много места ще вали сняг. Ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1 градус, на 2000 метра – около минус 4.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. От север на юг валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 7-8. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Водещи

Най-четени