Валежите започват да спират от запад 08.10 | 09:03

Предупредителни кодове обаче все още са в сила за 21 области

От iNews.bg

Днес от запад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Най-късно, към края на деня, ще спре валежът в североизточните райони от страната. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимални температури между 11 и 16 градуса, в североизточните райони по-ниски, в София около 11.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца (949 hPa). През деня ще се задържи почти без промяна.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Снеговалежите от запад ще спират, а облачността над масивите от Западна България ще се разкъса. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи, главно по северното крайбрежие. Ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 18-19. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня ще отслабва.

И за днес обаче за почти цяла България са обявени предупредителни кодове за опасно време. Такива няма амо за областите Видин, Монтана, Враца, София, София-област, Перник и Кюстендил. За Русе, Силистра, Добрич, Разград, Шумен и Варна е обявен оранжев предупредителен код за силен вятър и обилни валежи. За останалите области кодът е жълт.

Водещи