Валежите продължават, жълт и оранжев код за цяла България 24.10 | 09:11

Температурите ще паднат още, максималните ще са между 11 и 17 градуса

От iNews.bg

Днес валежите ще продължат. Значителни ще са в централните и източните райони от страната, докато в западните временно ще отслабнат. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, в източните райони - от югоизток, но до края на деня ще се ориентира от североизток и ще започне да се усилва. Температурите ще се понижат още и в повечето райони максималните ще са между 11 и 16 градуса, в София около 11.

За Западна и Североизточна България е обявен жълт код за обилни валежи. Той е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник, София, София област, Видин, Враца, Монтана, Силистра, Добрич и Варна. За останалите области кодът е дори оранжев.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е значително по-ниско от средното за месеца. През деня ще се повишава, но ще остане по-ниско.

В планините ще бъде облачно, ветровито с валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа силен, временно и бурен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 2.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен югоизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от североизток и ще започне да се усилва. Максималните температури ще са 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 17-19. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.