Валентин Касабов: Президентът ще лее кръв, ако му увеличат правомощията! Той е разединител 25.08 | 12:00

„Радев дръзна да тръгне срещу светиите на българския народ – Левски и героите на Шипка. Той не е опонент на управляващите, а е някакво голямо недоразумение“, каза дясната ръка на Валери Симеонов

От iNews.bg

Президентът Румен Радев е разединител на нацията. Затова за нас е неприемливо увеличаването правомощията на президента. Представете си, че ако следващият държавен глава има власт и е с манталитета на Радев! Какво ще се случи – гражданска война ли? Ще се лее кръв тогава. Това каза в "Здравей, България" по Нова телевизия заместник-председателят на НФСБ Валентин Касабов.

"В продължение на години, чувахме "искаме Велико народно събрание" от различни страни – от президента, Мая Манолова, разни маргинални партии и дребни политици. Когато казахме "Да, ще има и започваме процедура", всички скочиха и започнаха да повтарят, че не щат. Тогава какво искат – Корана ли?", попита той.

"Хората на улицата искали оставка, а след това какво ще стане? Кой ще дойде след изборите? Какво се случва в държавата? Имаме един президент, който се губи в миналото. Все още не е загърбил старото тоталитарно мислене. Представя си, че държавата е казарма. Вдигнал е вместо националния флаг, знамето на черепа и костите. Кой е Черепа е ясно, а костите са това, което ще се случи, ако властта попадне в ръцете му", коментира депутатът.

"Радев дръзна да тръгне срещу светиите на българския народ – Левски и героите на Шипка. Той не е опонент на управляващите, а е някакво голямо недоразумение", добави той.

"Президентът трябва да се изказва мъдро, но има негативизъм и настройване на отделни групи една срещу друга. Целта е хаос", заяви Касабов. 

"Тълпата нападна на улицата майка с две деца. Да сте чули президентът или Мая Манолова да кажат нещо? Тя говореше за компоти. Коя е мярката – да насилваме майка с две деца ли? Това не е народът. Това са 300 човека, от които повечето са платени. Господарят е в Дубай. Оттам се плаща и се прави цирк", добави той.

"На майките от "Системата ни убива" преди година се даваха по 100-150 лева на вечер. Това е доказано, но медиите мълчаха. Протестът тогава започна, когато Валери Симеонов предложи промените в Закона за хазарта", припомни народният представител.

"Президентът не е на мястото си. Диалог няма, има размахване на юмруци. Страшното е когато тълпата се взема за глутница", добави той.

Водещи

Най-четени