Валери Симеонов: Борисов приема оставки на килограм 10.04 | 13:13

Това е болшевизъм, ледващия път депутати ще стават клошари, предрече лидерът на НФСБ, гласувал против оставката на Добрев

От iNews

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова премиера да спре с чистката във властта и партията, защото се връщаме към времената на болшевизма и великата китайска революция. С апела, че "и в политиката трябва да има разум", бившият вицепремиер обвини Бойко Борисов, "защото приема оставки на килограм". "И демонстрира, че не му пука за капацитета на Народното събрание или изпълнителната власт", заключи Симеонов. Той направи извода, че след като толкова хора от ГЕРБ си тръгват, накрая по тази логика се стига и до оставката на лидера.

Гневът му изригна след оставката на Делян Добрев, срещу която гласуваха всички депутати от НФСБ. Валери Симеонов припомни, че управляващите не са неизчерпаем източник на кадри и защити Добрев като изключителен специалист в енергетиката и отговорен човек, на когото му е прикипяло, защото всеки си има предел. Предел нямали само "помиярите", а те били много.  "Този отвратителен процес , на който сме свидетели, а част от хората и жертви, трябва вече да бъде прекратен", отсече Симеонов. Симеонов предрече, че ако вървим така, следващия път за депутати ще се номинират само клошари и малоимотни.

"Свидетели сме на едно опростачване в политиката с активното съдействие на медиите, то експлоатира и спекулира с най-низките чувства, злобата, завистта и неудовлетвореността от живота. Фокусът на медиите се насочва върху определени хора и се стига до обезкръвяване на НС и изпълнителната власта", недоволства Симеонов.

Лидерът на НФСБ е категоричен, че вече се прекалява. И подсети Борисов, че вълната от оставки ще стигне логично и до неговата:

"В крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да си тръгват, неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка.

Защото означава, че тази партия няма право да участва в управлението". Симеонов обаче направи уговорката да не се преиначават думите му като искане на премиерска оставка.

Водещи

Най-четени