Валери Симеонов: Искате да ни изкарате, че се въртим като пачаври ли? 01.07 | 12:33

До петък патриотите ще кажат „тежката си дума“ за подкрепата към кабинета

От iNews.bg

Най-късно в петък Патриотичният фронт ще обяви дали ще оттегли подкрепата си от правителството на Бойко Борисов. Това потвърди в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. По думите на Симеонов патриотите ще вземат решение, но трябва да проведат още няколко разговора с ръководствата на ГЕРБ и на Реформаторския блок.

В края на май патриотичната коалиция на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов постави на управляващите седем искания със срок за изпълнение до 1 юли. Те включват промени в Изборния кодекс като въвеждането на активна регистрация или задължително гласуване, премахване на ромските гета, предприемане на мерки за ограничаване на битовата престъпност.

Тогава Симеонов даде днешния 1 юли като дата за старт на строителството на бариерата по границата с Турция, както и да не се допуска увеличение в цената на тока.

"Днес е 1 юли, така ли? Ще изчакате 1, ще изчакате и 2, ако трябва. До три дни ще получите отговор. Искате да ни изкарате, че се въртим като пачаври ли? Не е така. До петък ще получите отговор", коментира днес в Народното събрание Симеонов.

Водещи

Най-четени