Валери Симеонов оприличи министрите Каракачанов и Караниколов на герои от „Клетниците“ 19.07 | 11:45

„Показахме своята зависимост и липсата на национално самочувствие“, заяви Симеонов по отношение на договорите за американските изтребители

От iNews.bg

На Гаврош и Клозет от романа "Клетниците" определи лидерът на НФСБ Валери Симеонов двама министри от кабинета, дошли в парламента, за да вземат участие в дебата по ратификацията на договорите зa американските изтребители F-16, предаде БГНЕС.

Според Симеонов икономическият министър Емил Караниколов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който е и негов коалиционен партньор в "Обединени патриоти", наподобяват на героите на Виктор Юго, защото са принудени да "отстояват на барикадата поставената им задача".

"Изцяло разбирам тяхната позиция. Не мога да ги упрекна, но аз и моите колеги сме против сервилното, унизително и слугинажно поведение на българския парламент", заяви Семионов от трибуната, обявявайки се против сделката за F-16.

Критиките му бяха в няколко посоки, но основните от тях бяха свързани с високата цена, както и с увеличения срок на доставка на първите самолети от 2 на 4 години. Според лидера на НФСБ за далеч по малко пари страната ни би могла да изгради няколко ракетни установки земя-въздух, с които ефективно да брани въздушното си пространство.

"Показахме своята зависимост и липсата на национално самочувствие", заяви Симеонов по отношение на договорите за американските изтребители.

"Бих призовал народните представители да се съсредоточат не върху техническите параметри, а върху това как ще изглежда законодателният орган на България след едно такова решение, взето под диктат", допълни още той.

Водещи